1. Q. How can I contact the Journal Editorial Office?
Ans: You may contact the journal’s editorial office by clicking “Contact Us” in the toolbar.
2. Q. How can I order reprints?
Ans: You can order reprints during the galley proof process. For additional reprints, requests should be communicated after the article is published. You may contact the Editorial Office at: info@zorinpublishers.com along with the article information (Article title, Manuscript ID) and quantity of reprints required.
3. Q. What is a special issue? What are its processing charges?
Ans: A special issue refers to the additional issue release other than the regular issue, containing a collection of articles pertaining to a specific topic. The special issue is handled by one of the Editors or by a Guest Editor with a specific and suitable title within the scope of the respective journal. Processing charges vary from country to country; for specific information, contact editors.
4. Q. How can I know the status of the article?
Ans: A corresponding author may view the status of any manuscript that he/she has submitted to the journal. The corresponding author can simply Track Your Article with your unique ID and will also be notified through email every time the status of manuscript processing changes.
5. Q. Do the Journal name use DOI designation for citations?
Ans: Yes, assigning a DOI to each cited reference ensures that a persistent link to the work is included for readers.
6. Q. How many days will it take for the Review Process/Publication of an article?
Ans: All the articles undergo a rapid review process for a maximum of 10 days from the initial date of submission. The accepted articles will be published online within 7 days.
7. Q. Is the publication charge different for different types of articles?
Ans: Yes, the publication charges will be different for research and other types of articles.
8. Q. Where can I find the Publication Ethics of the Journal?
Ans: To know about the Publication Ethics of the Journal, please go through the “About” section on the Journal Home Page.
9. Q. Is there any page limit for writing manuscripts?
Ans: There is no page limit for regular or special issue manuscripts, but Editorial articles should not exceed 2000 words.
10. Q. How can I check Indexing and Archiving of the Journal?
Ans: To know about the indexing status of a particular Journal, kindly go through the “Indexing & Archiving” side section provided on the Journal Home Page.
11. Q. Who retains the copyright?
Ans: Authors retain the sole copyright of their work under the terms outlined by the Creative Commons licenses while allowing others to copy, distribute, and use the work in a non-commercial way. The user of the information should acknowledge the author of the original work.